ГоловнаСуспільствоВійна

Навчання "Сі Бриз-2019" пройдуть у трьох південних областях України

Міжнародні навчання відбудуться в північно-західній частині Чорного моря.

Навчання "Сі Бриз-2019" пройдуть у трьох південних областях України
На предыдущих учениях "Си Бриз"
Фото: Министерство обороны

Міжнародні військові навчання Sea Breeze-2019 пройдуть у Миколаївській, Херсонській і Одеській областях. Про це сьогодні повідомила прес-служба Міністерства оборони.

Міжнародні навчання відбудуться в північно-західній частині Чорного моря, в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях.

На підготовчій конференції, яка розпочалася сьогодні в Одесі, країни-учасниці уточнюють навчальні завдання, проводять розробку сценарію і плану навчання, підготовку штабу керівництва до планування операцій відповідно до стандартів НАТО.

За задумом керівництва навчаннями, нинішні українсько-американські маневри серії "Сі Бриз", як завжди, будуть багатофункціональними і дуже корисними для його учасників.

"Головною перевагою буде масштабність і унікальний формат проведення маневрів, адже військовослужбовці українських ВМС спільно з партнерами будуть виконувати завдання за стандартами НАТО де тільки це можливо - на морі, суші, в повітрі і під водою", - заявив на відкритті конференції заступник командувача ВМС ЗСУ з бойової підготовки контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Нагадаємо, Зенітні ракетні війська Збройних Сил України у 2019 році проведуть чотири навчання протиповітряної оборони з бойовою стрільбою. Перші стрільби зенітних ракетних комплексів відбудуться вже в лютому на полігоні Ягорлик у Херсонській області

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram