ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський десантний корабель провів стрільби в Чорному морі

Окупанти відпрацювали дії з відбиття засобів повітряного нападу.

Російський десантний корабель провів стрільби в Чорному морі
Корабль «Цезарь Куников»
Фото: Википедия

Екіпаж великого десантного корабля Чорноморського флоту Росії "Цезарь Куников" виконав комплекс артилерійських стрільб по морських, берегових і повітряних цілях в одному з морських полігонів Чорного моря. Про це 2 лютого повідомили у відділі інформаційного забезпечення Чорноморського флоту Росії, передає сайт "Крим.Реалії".

Зазначається, що стрільби пройшли відповідно до плану бойової підготовки.

"Під час відпрацювання дій з підтримки морського десанту у процесі висадки на узбережжі екіпаж корабля виконав стрілянину з артилерійської установки по берегових цілях, що імітує вогневі точки противника, а потім відпрацював дії з відбивання засобів повітряного нападу умовного противника", - зазначили у відомстві.

Крім того, російські артилерійські розрахунки виконали завдання зі знищення імітатора плавучої морської міни.

Раніше, 21 січня, розрахунки протиповітряної оборони малого ракетного корабля Чорноморського флоту Росії "Орехово-Зуево" під час навчань на морському полігоні біля берегів Криму відбили напад фронтового бомбардувальника Су-24М.

Після анексії Криму в 2014 році Росія регулярно проводить військові навчання на півострові. У Генштабі України дії російських військових у Криму називають незаконними.

Резолюція Генеральної Асамблеї ООН, ухвалена в грудні 2018 року у зв'язку з мілітаризацією Криму, Чорного і Азовського морів, закликає Росію вивести свої війська з території Криму і засуджує зростаючу російську військову присутність в Чорному і Азовському морях.

Нагадаємо, Німеччина відправить у Чорне море плавбазу Werra.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram