ГоловнаПолітика

"Бабель": Хомчак вирішив змінити командувача флотом

Воронченко перейде в Міноборони, а його заступника Неїжпапу підвищать.

"Бабель": Хомчак вирішив змінити командувача флотом
Адмирал Игорь Воронченко
Фото: ВМС ЗС України / Facebook

Головнокомандувач Збройними силами Руслан Хомчак вирішив змінити командувача Військово-морськими силами, пише "Бабель" з посиланням на свої джерела.

Передбачається, що чинний командувач ВМС адмірал Ігор Воронченко перейде на службу в Міністерство оборони, а його місце отримає заступник - контр-адмірал Олексій Неїжпапа. Новим заступником нібито стане капітан 1 рангу Шаген Шайволодян - начальник 198-го навчального центру ВМС в Миколаєві.

За інформацією видання, Хомчак підписав наказ про призначення Неїжпапи командувачем ВМС у середу, 20 травня. Тепер його має підписати президент Володимир Зеленський.

Коментувати своє призначення Неїжпапа відмовився. Воронченко водночас не став нічого спростовувати і відмовився від коментарів, пославшись на те, що перебуває у відпустці.

Неїжпапа перебуває на військовій службі з 1992 року. Починав з того, що командував зенітно-ракетною батареєю на фрегаті "Севастополь", а до 2019 року дослужився до першого заступника командувача ВМС. Під час анексії Криму Росією проходив службу на посаді першого заступника начальника штабу командування ВМС.

Нагадаємо, що Воронченко був призначений командувачем ВМС України в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram