ГоловнаПолітика

Зеленський закликав голів ОДА надати програми оновлення місцевих доріг

Програми повинні містити чіткий графік та інформацію про кількість необхідних коштів.

Зеленський закликав голів ОДА надати програми оновлення місцевих доріг
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій та закликав їх надати програми оновлення всіх місцевих доріг у своїх регіонах.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

"Учасники наради доповіли главі держави, що в середньому області використали на оновлення місцевих доріг 30% асигнувань з початку року. Однак в окремих регіонах цей показник не перевищує 5-10%... Представники цих областей пояснили, що найчастіше причиною низького рівня використання грошей є неготовність проєктно-кошторисної документації на об'єкти ремонту, заплановані в 2020 році. Зеленський закликав прискорити реалізацію проєктів, на які держава вже скерувала гроші... Президент закликав кожну область надати програми оновлення всіх місцевих доріг у своїх регіонах", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що програми повинні містити чіткий графік та інформацію про кількість необхідних коштів.

"Ми хочемо щорічно збільшувати кількість відремонтованих доріг, щоб якнайшвидше повністю оновити дорожню мережу України", - сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що для ремонтів та будівництва доріг місцевого значення ОДА отримають можливість залучати додаткове фінансування під місцеві гарантії.

Нагадаємо, раніше на пресконференції Зеленський заявив, що хотів би стати президентом, за якого в Україні побудують всі дороги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram