ГоловнаПолітика

Разумков підписав законопроєкт про банки

Документ відправили на підпис президентові.

Разумков підписав законопроєкт про банки
Фото: facebook/Верховна Рада України

Спікер парламенту Дмитро Разумков підписав законопроєкт про банки, прийняття якого було однією з ключових вимог МВФ для перерахування траншу. Відповідна інформація опублікована на сайті Верховної Ради.

Тепер документ зможе підписати президент Володимир Зеленський, після чого його опублікували в офіційній газеті і він набуде чинності.

Законопроєкт про окремі питання функціонування банківської системи (№2571-д), який також відомий як "антиколомойський", ухвалила Рада в другому читанні ще 13 травня. Перед голосуванням до парламенту прийшов Зеленський, закликаючи нардепів підтримати документ.

Підписання законопроєкту Разумковим було заблоковано через внесення в Раду двох постанов про скасування результатів голосування. До того, як парламент розгляне ці постанови, підписання неможливе.

19 травня Верховна Рада розблокувала підписання законопроєкту про окремі питання функціонування банківської системи (№2571-д).

20 травня в Офісі президента повідомили, що в найближчі тижні після підписання закону про банки України буде перераховано другий транш попередньої, четвертої програми макрофінансової допомоги Євросоюзу в розмірі 500 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram