ГоловнаПолітика

Зеленський доручив Єніну представляти Україну в судах проти Росії

Колишній заступник Луценка перейшов із прокуратури в МЗС.

Зеленський доручив Єніну представляти Україну в судах проти Росії
Фото: Макс Требухов

Президент Володимир Зеленський уповноважив заступника міністра закордонних справ Євгена Єніна представляти Україну в міжнародних судах проти Росії.

Про це йдеться в розпорядженні президента № 332/2020.

Єнін буде "агентом України" в справах, які розглядають в Міжнародному суді ООН щодо порушення конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та щодо ліквідації всіх форм расової дискримінації.

Також він представлятиме Україну в арбітражних трибуналах про права держави в Чорному й Азовському морях і в Керченській протоці і про затримання українських військово-морських суден і членів екіпажів.

Заступником Єніна в цих судах буде посол у Нідерландах Всеволод Ченцов.

Раніше делегації України в міжнародних судах із Росією очолювала заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, яка минулого року звільнилася з МЗС і зараз працює в "Нафтогазі" на аналітичному напрямі.

Нагадаємо, що Єнін був заступником генерального прокурора Юрія Луценка з літа 2016 року до весни 2019 року, відповідав за міжнародну співпрацю.

До цього він працював у структурі Міністерства закордонних справ, де пройшов шлях від секретаря посольства України в Молдові до заступника посла України в Італії. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram