ГоловнаПолітика

В ОПУ повідомили, що Україна отримає 500 млн євро від ЄС у найближчі тижні після підписання закону про банки

Зеленський пообіцяв незабаром підписати його.

В ОПУ повідомили, що Україна отримає 500 млн євро від ЄС у найближчі тижні після підписання закону про банки
Фото: Inform-ua.info

У найближчі тижні після підписання закону про банки України буде перераховано другий транш попередньої, четвертої програми макрофінансової допомоги Євросоюзу в обсязі 500 млн євро. Про це за результатами телефонної розмови президента України Володимира Зеленського з головуючою Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомили в ОПУ.

Глава Єврокомісії привітала Зеленського з першою річницею інавгурації та відзначила прогрес України у впровадженні реформ. Український президент повідомив про швидке підписання закону про банківську діяльність, який відкриває шлях для нової програми МВФ.

Основною темою розмови стала координація зусиль, спрямованих на подолання наслідків пандемії коронавірусу в Україні та ЄС, а також узгодження кроків поступового виходу з карантину.

"Спасибі вам особисто за схвалений Єврокомісією пакет допомоги Україні в 190 млн євро для подолання наслідків коронавірусу. Ці гроші будуть спрямовані на підтримку системи охорони здоров'я і економіки, допомогу вразливим групам населення, малому і середньому бізнесу, підтримку громадянського суспільства, судової реформи, реалізацію" Європейського зеленого договору ", - звернувся Зеленський до глави Єврокомісії.

Сторони обговорили поглиблення співпраці в медичній сфері, забезпечення "зелених коридорів" для руху товарів по Європі, можливе відновлення авіасполучення і залучення України в ролі спостерігача в Комітеті ЄС з питань охорони здоров'я.

Нагадаємо, що з нагоди річниці з дня інавгурації президент дав пресконференцію в Маріїнському парку. Її проведення було заплановано з 10:30 до 13:00, проте захід затягнувся. Прессекретар Зеленського Юлія Мендель перервала пресконференцію, обґрунтовуючи це запланованою розмовою з президентом Єврокомісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram