ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський пообіцяв до кінця боротися за Мінські угоди

"Я даю собі ще кілька місяців, щоб дотиснути і знайти дипломатичний вихід".

Зеленський пообіцяв до кінця боротися за Мінські угоди
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський заявив, що, як і раніше, розраховує припинити війну на Донбасі за допомогою Мінських угод.

Про це він сказав на пресконференції в середу.

"З погляду Мінська: будемо боротися до кінця", - заявив президент, нагадавши, що до Мінських угод прив'язані санкції проти Росії, які "всі хочуть зняти".

Президент зазначив, що мінський процес трохи загальмував через коронавірус. "Тому я даю собі ще кілька місяців, щоб дотиснути і знайти дипломатичний вихід із цієї ситуації відповідно до Мінських угод", - сказав він. Зеленський запевнив, що Україна має "план B і план C", але він не хотів би їх запускати.

Він також додав, що паралельно з Мінськими угодами розраховує на подальші прямі переговори з Володимиром Путіним.

"Не дивлячись на те, що суспільство по-різному оцінює прямі переговори президента Зеленського і президента Путіна, я впевнений, що ми повинні це робити. Є деякі речі, які можна зрозуміти тільки тоді, коли ти сам на сам. Є деякі відповіді, які можна і хочеш почути, коли ти сам на сам", - сказав він.

Нагадаємо, що на початку травня Україна запропонувала перезавантажити роботу Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. Для цього була створена офіційна делегація України, яку поки що очолює Леонід Кучма. До неї увійшли члени уряду на чолі з віцепрем'єром Олексієм Резніковим і народні депутати.

Через коронавірус ТКГ працює у форматі відеозв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram