ГоловнаПолітика

Турчинов: Скасування Мінських угод призведе до припинення санкцій проти РФ

Секретар РНБО прокоментував критику в парламенті законопроекту №7163 про Донбас.

Турчинов: Скасування Мінських угод призведе до припинення санкцій проти РФ
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Припинення "мінського формату" зупинить санкції проти РФ. На цьому акцентував секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, коментуючи критику в парламенті законопроекту №7163 про Донбас.

"Мінський формат - це єдиний політико-дипломатичний формат протидії російській агресії невійськовим шляхом. Цей формат визнано у всьому світі", - цитує слова Турчинова Українська правда.

Секретар РНБО зазначив, що всі санкції, які приймалися Сполученими Штатами Америки, Європейським Союзом, іншими країнами, прив'язані до Мінського формату.

"Санкції продовжують до виконання Мінських угод", - зазначив він.

"Припинення існування Мінського формату автоматично припиняє санкції проти Російської Федерації", - додав Турчинов.

На питання, чи свідчить законопроект №7164 про те, що влада планує за рік вирішити ситуацію на сході України, він сказав, що над цим законопроектом працювала інша робоча група - і треба питати у неї.

Нагадаємо, сьогодні Рада закрила засідання, не розглянувши законопроекти щодо Донбасу - №7163 про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях і №7164, який передбачає продовження на рік дії закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram