ГоловнаПолітика

Рада закрила засідання, не розглянувши закони про Донбас

Депутати погодилися вилучити з них посилання на Мінські угоди.

Рада закрила засідання, не розглянувши закони про Донбас
Фото: Голос Украины

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про закриття сьогоднішнього засідання. Депутати не розглянули законопроекти №7163 про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях і №7164, який передбачає продовження на рік дію закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донбасу.

"Ми провели нараду, на якій було прийнято рішення, що в законі, який перебуває на розгляді, вилучаються пункти, що посилаються на Мінські угоди. Це норма, яка повинна була розблокувати засідання Верховної Ради. Це була узгоджена позиція, яку я повинен був оголосити з трибуни. Проте трибуна продовжує бути заблокованою. Це неприйнятна ситуація в законі, де ми повинні визнати Росію агресором на рівні законодавчого акту", - оголосив спікер з трибуни парламенту.

Він заявив, що не розуміє логіку людей, які блокують президію. Але в ситуації, що склалася, сказав Парубій, він не бачить іншого виходу, крім як закрити засідання парламенту.

Наступне пленарне засідання відбудеться в п'ятницю, але в цей день, як правило, ніяких важливих рішень не приймають через низьку явку депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram