ГоловнаПолітика

Поліція впіймала третього "бомбиста" з ОЗУ "Торпеди"

"Сьогоднішній арештант ненавидить все, що пов'язане з сучасною Україною".

Поліція затримала третього ймовірного учасника організованого злочинного угруповання "Торпеди", якому закидають організацію серії злочинів в Україні. У четвер, 5 жовтня, Уманський міськрайонний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Якщо два попередніх були простими виконавцями злочинних наказів свого лідера за грошову винагороду і через страх перед ним, то цей покидьок - один з організаторів злочинного угруповання, яке причетне до скоєння низки терористичних актів на території України... Сьогоднішній арештант ненавидить усе, що пов'язано з сучасною Україною, і робив усе, щоб підірвати віру наших громадян у країну і засади нашої державності. Він був активним прихильником Антимайдану, зокрема «постачальником тітушок»", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, що 1 жовтня Національна поліція затримала двох осіб. Голова МВС Арсен Аваков заявив, що вони планували підірвати угорський пам'ятник на Верецькому перевалі в Закарпатській області. Поліція стверджує, що затримані входять у ОЗУ "Торпеди".

Слідство припускає, що злочинці осквернили синагогу в Чернівцях (19 листопада 2016 року), осквернили могилу раббі Нахмана в Умані (21 грудня 2016 року), кинули гранату в посольство США (8 червня 2017 року), намагалися підпалити синагогу у Львові (30 червня 2017 року), кинули вибуховий пристрій у консульство Польщі в Луцьку (10 липня 2017 року), кинули гранату на вулиці Грушевського в Києві (24 серпня 2017 року), намагалися підірвати пам'ятник учасникам бойових дій у Києві на Курбаса (24 серпня 2017 року), кинули гранату в Умані, поранивши паломників (21 вересня 2017 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram