ГоловнаСуспільствоЖиття

Дитсадки у Києві вже провели частину необхідних заходів для відновлення їх роботи, - Кличко

У цей час проводиться інструктаж співробітників.

Дитсадки у Києві вже провели частину необхідних заходів для відновлення їх роботи, - Кличко
Виталий Кличко
Фото: Киевсовет

Влада Києва готується до відкриття навчальних закладів і вже затвердила регламент підготовки дитсадків і шкіл для початку їх роботи. Про це повідомив на брифінгу мер столиці Віталій Кличко.

При цьому він зазначив, що школи і дитсадки відкриються не раніше, ніж через 10-14 днів після дозволу Кабінету Міністрів.

"Відкриття дитсадків є критично необхідним для багатьох людей. Міська влада затвердила регламент підготовки садочків і шкіл для відкриття після карантину. Ми користувалися рекомендаціями наших колег з Китаю і Південної Кореї, які розробили максимальні заходи безпеки в дитячих установах. Регламент передбачає чітку черговість заходів і суворе дотримання санітарних норм", - розповів Кличко.

"Сьогодні головне - створити безпечні умови для дітей", - додав мер.

Він також розповів, що в навчальних закладах уже провели частину необхідних заходів для відновлення їх роботи.

"Перевіряють працівників на можливе захворювання. Проводять інструктаж персоналу щодо роботи в нових умовах і дій у випадках виявлення інфікованих. Освітні установи закуповують мийні засоби і дезінфектори, інші необхідні матеріали... Дитячі садки не повинні стати новими центрами захворювання", - додав Кличко.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко раніше повідомив, що рішення про відновлення роботи дитячих садочків після карантину через коронавірус має бути прийнято 22 травня. "Або ми їх відкриваємо, або говоримо, в якій етап вони потрапляють", - зазначив він.

Дитячі садки можуть відкритися в деяких регіонах або ж тільки для окремих категорій населення - зокрема, для дітей медпрацівників, які повинні працювати і яким немає з ким залишити дітей.

Згідно з початковим планом, дошкільні установи повинні відкритися разом з іншими навчальними закладами тільки на четвертому етапі. Виняток - випускні класи в школах, які відкриють на другому етапі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram