ГоловнаПолітика

Порошенко назвав "плівки Деркача" спецоперацією проти стратегічних відносин з Америкою

Експрезидент упевнений у причетності до цього ОП.

Порошенко назвав "плівки Деркача" спецоперацією проти стратегічних відносин з Америкою

Експрезидент України Петро Порошенко стверджує, що "плівки Деркача" сфабриковані і є спецоперацією проти стратегічних відносин України з Америкою, "ключовим партнером, здатним стримувати Росію". Про це повідомляє пресслужба партії "Європейська солідарність".

За його словами, п'ята колона Кремля шляхом втягування втручання в передвиборну боротьбу в Америці намагається підірвати двопартійну підтримку України Сполученими Штатами, яка ґрунтується на згоді і республіканців, і демократів максимально сприяти Україні в боротьбі з російською агресією і в намірах приєднатися до НАТО.

"Ще вчора я вважав, що дії проросійських маргіналів не варті занадто великої уваги. Однак сьогоднішня пресконференція породила обґрунтовані підозри, що до цієї спецоперації причетний Офіс Президента України. ... Аудіофайли, які вчора демонстрував випускник Вищої школи КДБ ім. Дзержинського в Москві, - сфабриковані. Але сировину вони могли отримати, зокрема, в Офісі чинного Президента. СБУ повинна розслідувати, хто це зробив. З чиєї санкції? Кому це вигідно? Тому що все це вилилося в спецоперацію проти стратегічних відносин України з Америкою, ключовим нашим партнером, здатним стримувати Росію", - зазначив Порошенко.

На його думку, міжнародне становище України за рік значно погіршилось.

"Україна ще до коронавірусу випала з пріоритетів світових держав. Сформульований нами принцип «нічого про Україну без України», якого раніше дотримувалися всі наші партнери, тепер порушується. Інтеграція в ЄС і НАТО залишається тільки на папері. Всі ці зміни на руку тільки Росії. Як і нова атака на стратегічне партнерство між Україною і США", - додав Порошенко.

При цьому він нагадав про продуктивну співпрацю України і з адміністрацією Обами, при якому Джо Байден обіймав посаду віцепрезидента, і з адміністрацією Трампа.

"Ми повинні бути вдячні Байдену за ту роль, яку він зіграв як віцепрезидент в адміністрації Обами. ... Президенту Трампу ми теж вдячні і за «Джевеліни», і за санкції, і в тому числі, за «Північний потік-2» та інші дружні приклади солідарності з Україною. ...Зруйнувати таку підтримку на тлі непередбачуваних результатів виборів означає істотно послабити Україну в протидії набагато більш сильному противнику. Проросійські провокатори прагнуть залишити нас один на один з Кремлем. І навіть не маскуються", - резюмував експрезидент.

Нагадаємо, раніше Андрій Деркач заявив, що передав до Офісу генпрокурора матеріали, які нібито свідчать про вплив Байдена на Порошенка. Офіс президента порушив за цим фактом кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram