ГоловнаПолітика

Міністр юстиції продемонстрував платні камери в СІЗО Дніпра і Запоріжжя

Ціна перебування від 540 до 880 гривень за добу.

Фото: facebook/Denis Malyuska
 

Міністр юстиції Денис Малюська відвідав платні камери в слідчих ізоляторах Дніпра, Запоріжжя та Вільнянського району Запорізької області.

"Запоріжжя: доба - 570 грн, тиждень - 1990 грн, місяць - 3410 грн. Вільнянський НВК: 540 грн, 1900 грн, 3260 грн. Відповідно, за добу тиждень і місяць. Дніпро: 880 грн - доба, 2200 грн - тиждень і 3060 грн - місяць", - повідомив Малюська у фейсбуці.

Фото: facebook/Denis Malyuska

Міністр пояснив, що так вдасться заробити на ремонт у безкоштовних камерах.

"Ми заробляємо гроші на ремонт в безкоштовних камерах, там жах. Ми прибираємо корупцію під час розподілу між камерами. Нехай за кращу камеру платять не хабар, а платіж до бюджету. Ми зменшуємо витрати на виконання рішень ЄСПЛ. Неналежні умови утримання в СІЗО - проблема, за яку Європейський суд присуджує виплату компенсацій ", - написав Малюська.

Міністр також додав, що зменшення бюджетних витрат на утримання засуджених - це мета тюремної реформи.

Фото: facebook/Denis Malyuska

Фото: facebook/Denis Malyuska

Фото: facebook/Denis Malyuska

Раніше Малюська відвідав платні камери в Київському СІЗО.

Нагадаємо, 22 квітня Кабінет Міністрів підтримав експериментальний проєкт зі створення платних камер у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби.

Гроші від таких платних послуг будуть спрямовуватись у спеціальний фонд, з якого будуть фінансувати поточні і капітальні ремонти в СІЗО.

Експеримент триватиме до 31 грудня 2021 року. Після цього буде ухвалено рішення про доцільність законодавчого закріплення таких платних послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram