ГоловнаПраво

Малюська спростував інформацію про "продаж собаки за борги" на аукціоні СЕТАМ

Тварину було конфісковано через те, що покусала перехожих.

Малюська спростував інформацію про "продаж собаки за борги" на аукціоні СЕТАМ
Фото: facebook.com/profile.php?id=100011121947008

Міністр юстиції Денис Малюська спростував інформацію про продаж собаки за борги на аукціоні арештованого майна СЕТАМ. Собаку було конфісковано в її господаря за рішенням Краснолиманського міського суду через те, що покусала перехожих, повідомив голова Мін'юсту в Facebook.

"Тобто мова не про продаж за борги. Щиро сподіваюся, що в нових господарів їй буде краще. Якщо нові нормальні господарі не з'являться, викуплю цю собаку на аукціоні сам і віддам на перевиховання-навчання", - повідомив він.

Малюська додав, що незабаром на аукціоні може з'явитися лот з трьома левами (Річчі, Вітольд, Багіра) і п'ятьма ведмедями (Балу, Маша, Анна, Потап і Тимоша).

"А тепер про більш глибокі проблеми: ми дійсно для виконання рішень судів зобов'язані відбирати тварин у їхніх власників. Часто це йде на користь тваринам, яких забирають через неналежне утримання. Іноді тварин забирають за борги, але тут мова як правило про свійських тварин, які мають цінність. Якщо тварина є домашнім улюбленцем, її за копійки (ціна лотів мізерна) викуповують назад власники (через родичів або близьких)", - пояснив Малюська.

Нагадаємо, що з квітня державне підприємство "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ) Міністерства юстиції розпочало оприлюднювати інформацію про учасників і переможців торгів арештованим майном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram