ГоловнаПраво

ДБР затримало співробітника СБУ, який вимагав у фермера $2 тис. і 10 т зерна як хабар

Правоохоронцю загрожує до 10 років обмеження волі.

Правоохоронці Миколаєва затримали на хабарі старшого оперуповноваженого з особливо важливих справ одного з відділів Управління Служби безпеки України в Миколаївській області.

Про це інформує пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, старший оперуповноважений вимагав 2 тис. доларів і 10 тонн зерна від співвласниці фермерського господарства. Натомість правоохоронець обіцяв не притягувати підприємницю до кримінальної відповідальності за самовільне захоплення земельної ділянки.

19 травня оперативника СБУ затримали під час отримання 2 тис. доларів за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Офісу генерального прокуратура. Оперативний супровід - Головне управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України.

У разі доведення провини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до 3 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram