ГоловнаПолітика

СБУ: Гордон сам ініціював інтерв'ю з Гіркіним і Поклонською

Журналіст говорив, що спілкувався зі злочинцями за завданням спецслужб.

СБУ: Гордон сам ініціював інтерв'ю з Гіркіним і Поклонською
Фото: Дмитрий Гордон / Youtube

Служба безпеки України заявила, що журналіст Дмитро Гордон сам ініціював інтерв'ю з Ігорем Гіркіним і Наталією Поклонською.

Про це повідомила пресслужба СБУ у відповідь на заяви Гордона про те, що ці інтерв'ю були записані "в співдружності з українськими спецслужбами".

"Проведення інтерв'ю з Наталею Поклонською і Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) є ініціативою журналіста Дмитра Гордона", – сказано в повідомленні.

При цьому СБУ запевнила, що всю інформацію, озвучену в цих інтерв'ю, уже аналізують на предмет її використання як додаткових доказів захоплення Російською Федерацією території України і фактичного початку війни на сході країни.

Нагадаємо, що на початку травня Гордон узяв інтерв'ю в експрокурора анексованого Криму, депутатки Держдуми Росії Наталії Поклонської, яка перебуває в розшуку за чотирма статтями Кримінального кодексу. Через тиждень він також виклав інтерв'ю з бойовиком Ігорем Гіркіним, який причетний до початку війни на Донбасі. Під час цієї розмови Гіркін зізнався в тому, що він наказав розстріляти українських активістів Юрія Поправка і Юрія Дяковського, а також узяв на себе відповідальність за вбивство депутата Володимира Рибака

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram