ГоловнаПолітика

"Голос" закликав звільнити Степанова через провальну закупівлю захисних костюмів

Скандальний тендер МОЗ досі не виконано в повному обсязі.

"Голос" закликав звільнити Степанова через провальну закупівлю захисних костюмів
Олександра Устінова
Фото: my.ua

Партія "Голос" закликає звільнити міністра охорони здоров'я Максима Степанова через скандал із захисними костюмами.

Про це з трибуни Верховної Ради сказала депутатка Олександра Устінова.

"Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, якого вже всі охрестили Максимом Костюмовим, нам у чергове збрехав. Ви всі чули, що до нас приїхали костюми і їх будуть розвозити по Україні. Так ось я хочу сказати: учора я була на митниці – не приїхали костюми. Замість 72 тисяч костюмів, які мали приїхати й захищати наших медиків, приїхали 29. Нам просто брешуть в обличчя!" – заявила вона.

Решта костюми, за словами Устинової, досі "шиються десь у Китаї".

"У нас як у парламенту є тільки один вихід із цієї ситуації. Ми всі повинні почати підіймати питання зміщення міністра охорони здоров'я. Сьогодні фракція "Голос" почне збирати підписи за те, щоби ця людина пішла з посади", – сказала депутат.

Нагадаємо, 14 квітня держпідприємство "Медзакупівлі України" на замовлення Міністерства охорони здоров'я домовилося про придбання 90 тисяч костюмів вітчизняного виробника ТОВ "Текстиль контакт" за 22,05 млн гривень (ціна одного – 245 гривень).

Через два дні МОЗ виставило додаткову вимогу – підтвердження відповідності якості продукції міжнародним ДСТУ EN 14126. У "Текстиль контакту" його не було, тому договір не затвердили.

У результаті 17 квітня Міністерство охорони здоров'я самостійно вийшло на ринок і придбало 71 тисячу китайських захисних комбінезонів на загальну суму 34,87 млн гривень (ціна одного – 488 гривень).

Першу партію костюмів привезли в Україну лише 17 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram