ГоловнаПолітика

В Офісі генпрокурора назвали інтерв'ю Гіркіна і Поклонської Гордону "цінною інформацією"

Використання органами прокуратури інформації з інтерв'ю - досить поширена світова практика.

В Офісі генпрокурора назвали інтерв'ю Гіркіна і Поклонської Гордону "цінною інформацією"
Фото: 5.ua

В Офісі генерального прокурора вважають інтерв'ю Дмитра Гордона з сепаратистами Наталією Поклонською і Ігорем Гіркіним "цінною інформацією".

Там відзначили, що використання органами прокуратури і попереднього розслідування інформації з інтерв'ю підозрюваних і обвинувачених осіб досить поширена світова практика.

"Такі інтерв'ю цінні додатковим фактажем, деталями. Наприклад, так звана «прокурор» Криму підтвердила, що їй відомо про підозру і кримінальне переслідування проти неї в Україні. Громадянин РФ розповів про конкретні факти вчинення нею особливо тяжких злочинів і, поза всяким сумнівом, ці дані будуть детально проаналізовані прокурорами і слідчими", - прокоментував інтерв'ю Гордону заступник генпрокурора Гюндуз Мамедо.

Він не виключив можливість, що в подальшому ця інформація стане предметом розгляду і під час розслідування серйозних порушень міжнародного гуманітарного права - військових злочинів і злочинів проти людяності.

Мова, в тому числі, йде про відомості, які свідчать про контроль і постачання зброї незаконним збройним формуванням з боку Російської Федерації.

"Без сумніву, це цінна для розслідування інформація", - додав Мамедов.

Журналіст Дмитро Гордон взяв інтерв'ю у експрокурора Криму і депутата Держдуми РФ Наталії Поклонської і терориста, розшукуваного Україною та Нідерландами, Ігоря Гіркіна.

Нагадаємо, Ігор Гіркін - терорист, який розшукується Україною та Нідерландами. Відомий заявою, що саме він розпалив війну на Донбасі. Причетний до військових злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram