ГоловнаПолітика

Світлична: "Центральна влада сама віддає лідерство мерам"

Нардеп упевнена, що керівники облдержадміністрацій не мають довіри громадян.

Світлична: "Центральна влада сама віддає лідерство мерам"
Юлия Светличная
Фото: сайт ХОДА

Через відсутність сильних керівників регіонів, центральна влада сама віддає лідерство мерам міст, заявила народний депутат і екскерівник Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна"

"Регіональна політика в Україні - не найсильніша ланка зараз. За відсутності сильних лідерів в регіонах влада сама віддає лідерство мерам, бізнесменам або просто відомим людям. У кожному регіоні по-різному. А ось загальне те, що практично скрізь глави обласних державних адміністрацій відверто слабкі, не мають авторитету і підтримки людей. Часто мери навіть не те, щоб конкурують з губернаторами, вони просто змушені робити за них роботу, а це часто сприймається як конфлікт. Очевидно, що якщо представники центральної влади в регіонах не виконують якісно свої функції, то, безумовно, цю нішу займає хтось інший. Тут же питання лідерства", - повідомила Світлична.

Нардеп упевнена, що керівники облдержадміністрацій не мають довіри громадян, а значить - не можуть приймати необхідні регіону рішення.

"Ну а як може бути лідером в області губернатор, який має рейтинг 1-2%? Без довіри людей роботи не буде. Ми ж говоримо про лідера в регіоні, який повинен вміти приймати ефективні рішення, не боятися брати відповідальність на себе, мати підтримку людей. Так, звичайно ж, при цьому, він повинен відповідати принципам людини, який його призначає - в цьому випадку це президент. Відсутність такого підходу і породжує подібні ситуації. Це ж не окремий випадок одних тільки Черкас - це державна проблема загалом. Підходити до неї потрібно дуже відповідально", - додала екскерівник Харківської ОДА.

Світлична також прокоментувала конфлікт глави Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера з мером Харкова Геннадієм Кернесом і бізнесменом Олександром Ярославським.

"Можливо, за формою Ярославський і Кернес не мали рації, але по суті - це можна зрозуміти. Неорганізованість обласної адміністрації зараз у багатьох викликає емоції. Я розмовляла в той день з Ярославським, він дійсно був емоційним на адресу обласної адміністрації, тому що намагався допомогти медичній сфері якомога швидше, а упирався в нерозторопність чиновників", - сказала депутат.

Нагадаємо, що в березні мер Харкова Геннадій Кернес розкритикував губернатора області Олексія Кучера і обізвав його "міллю". Себе ж, разом з бізнесменом Олександром Ярославським, Кернес назвав "танком".

Мер Харкова заявив, що Кучер "прикривається добрим ім'ям президента, тому його керівники повинні дати йому оцінку, а він, соціально відповідальний бізнес, великі підприємці і керівники Харкова вже дали йому свою оцінку 19 березня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram