ГоловнаПолітика

З початку пандемії 115 тисяч захисних костюмів для медиків від Порошенка передані в лікарні по всій Україні

Також відновлено 35 апаратів ШВЛ і роздано 38 тисяч продуктових наборів.

З початку пандемії 115 тисяч захисних костюмів для медиків від Порошенка передані в лікарні по всій Україні
Фото: eurosolidarity.org

115000 медичних костюмів високого класу захисту, яких придбали й доставили до України коштом Фонду Порошенка й компанії "Рошен" уже передані до лікарень по всій Україні. Захисні костюми від Порошенка безкоштовно отримали понад 100 медичних установ. Про це йдеться на сайті "Європейської солідарності".

«Якщо в першій хвилі ми передавали ці костюми опорним лікарням, які зустрічають і лікують хворих на COVID-19, то зараз ми намагаємося допомогти й дитячим лікарням, й обласним лікарням широкого профілю. Усе – аби лікарі були захищені»,- сказала співголова фракції «Європейська Солідарність», Ірина Геращенко, яка передала захисні костюми лікарням на Черкащині.

Крім того, 10 портативних рентген-апаратів, куплених компанією "Рошен", уже працюють у двох лікарнях Чернівців, у Вінниці, Львові, у лікарнях Полтавської та Хмельницької областей, у чотирьох медзакладах Києва та області.

Фонд Порошенка також профінансував закупівлю реанімаційного медичного обладнання – монітори пацієнта, хірургічні відсмоктувачі, ларингоскопи й пульсоксиметри передали в 5 лікарень.

Через стрімке зростання попиту на апарати штучної вентиляції легенів на світовому ринку Фонд Порошенка профінансував оперативний ремонт та відновлення апаратів ШВЛ у лікарнях, які були в неробочому стані. Уже 35 апаратів ШВЛ після ремонту повноцінно працюють у 13 медзакладах. Ще один новий апарат ШВЛ придбали коштом Порошенка у Львові.

«В період пандемії кожен апарат – на вагу золота. Тому що зараз закупити нове обладнання практично неможливо. З районного бюджету обіцяють не раніше червень-липень купити апарат ШВЛ. Ми не знаємо, якою буде ситуація з вірусом. Так що замість того щоби чекати на червень-липень, ми маємо відремонтований апарат, який ми зразу веземо в реанімаційне відділення на робоче місце», – розповідає директор КНП Іршавської районної лікарні на Закарпатті Сергій Караслай.

Також Петро Порошенко також висловив готовність допомогти з обладнанням для тестування.

«Наша команда в рамках благодійної діяльності встановить автоматичний ПЛР-аналізатор виробництва F. Hoffmann-La Roche Ltd – всесвітньо відомої швейцарської фармацевтичної компанії, лідера в галузі фармацевтики й діагностики. Ми також плануємо закупити для цієї лабораторії від десяти тисяч до двадцяти тисяч тестів», – повідомив Петро Порошенко.

У рамках благодійної діяльності Фонд Порошенка, компанія "Рошен", волонтери і благодійники забезпечили продуктовими наборами першої необхідності більш ніж 38 тисяч українців. Благодійна акція триває. Кожен охочий може долучитися до неї через платформу v2020.org.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram