ГоловнаЕкономікаДержава

ДБР заблокувало приватизацію "Миколаївської електропостачальної компанії"

ФДМ і "Миколаївобленерго" оголосили про продаж об'єкта, занизивши його вартість.

ДБР заблокувало приватизацію "Миколаївської електропостачальної компанії"
Фото: РБК

Державне бюро розслідувань заявило про запобігання діям посадових осіб Фонду державного майна та акціонерного товариства "Миколаївобленерго", які могли призвести до розтрати майна на суму понад 30 млн гривень.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

Відзначається, що посадові особи АТ "Миколаївобленерго" (70% якого належить державі в особі ФДМ і є об'єктом критичної інфраструктури), з порушенням встановленої процедури й без погодження Наглядової ради, 30 квітня 2020 року оголосили про продаж 100 % корпоративних прав ТОВ "Миколаївська електропостачальна компанія", яка належить АТ.

Торги мали відбутися 8 травня, а початкова вартість лота становила 20 млн гривень.

"Однак, за наявною інформацією, реальна ціна корпоративних прав ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» становить приблизно 50 млн гривень. Своєю чергою, члени наглядової ради підприємства (посадові особи Фонду держмайна) на момент оголошення аукціону не вжили заходів щодо усунення зазначеного порушення законодавства. Отже, у разі проведення аукціону, завдані збитки підприємству з часткою держави могли скласти близько 30 млн гривень", – заявили в ДБР.

6 травня електронний аукціон скасували.

Нагадаємо, раніше колишньому заступнику голови МНС висунули звинувачення в розтраті 23,7 млн гривень. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram