ГоловнаЕкономікаБізнес

У журналу "Фокус" змінився власник

Новий власник може бути пов'язаний з Коломойським.

У журналу "Фокус" змінився власник
Фото: delo.ua

Власником видавництва "Фокус медіа", яке випускає журнал "Фокус" і сайт focus.ua, на початку квітня замість Анатолія Євтухова став Олександр Борщевич.

Про це повідомило профільне видання "Детектор Медіа" з посиланням на дані Єдиного державного реєстру.

Борщевич, за даними відкритих реєстрів, є власником і директором трьох компаній, зареєстрованих за адресою холдингу "1+1 медіа": вул. Кирилівська, 23 в Києві. Джерела видання стверджують, що новий власник представляє інтереси олігарха Ігоря Коломойського, а куратором проєкту "Фокус" може стати народний депутат, колишній журналіст Олександр Дубінський. Утім сам Дубінський це категорично заперечує.

Директорка видавництва "Фокус медіа" Вікторія Калкатіна теж заперечує, що нові інвестори видання - Коломойський або Дубінський. "Ні, це не пан Коломойський. І це не Олександр Дубінський. Олександр Борщевич - інвестор і власник", - сказала вона.

Сам Борщевич на запитання про володіння "Фокусом" запропонував дочекатися пресрелізу. "Угода поки не завершена, тому поки що без коментарів", - сказав він.

Пізніше "Фокус медіа" надіслав пресреліз, в якому підтверджується, що його власником став Олександр Борщевич.

Головним редактором журналу став Олексій Газубей, який раніше очолював сайт focus.ua.

Перший номер журналу після карантину вийде 4 червня.

Нагадаємо, про плани Євтухова продати "Фокус" стало відомо ще влітку 2019 року. Тоді передбачалося, що перезапускати журнал буде колишній головний редактор "Forbes-Україна" Володимир Федорин, але пізніше Федорину надійшла пропозиція перезапустити "Forbes-Україна", чим він зараз і займається.

Нагадаємо, Євтухов купив "Фокус" у компанії Vertex United Бориса Кауфмана.

Сам Кауфман купив "Фокус" улітку 2013 року у UMH Group Бориса Ложкіна. Угода відбулася безпосередньо перед тим, як Ложкін продав решту медіабізнесу олігархові Сергію Курченку.

У жовтні 2019 року стало відомо, що ця угода стала предметом кримінальної справи. Її ініціювала компанія "Акютел ЛТД" Геннадія Боголюбова та Ігоря Коломойського. Вона заявила про втрату в 2013 році 50% корпоративних прав у ТОВ "Видавництво Фокус", основними активами якої були щотижневий журнал "Фокус", новинний сайт focus.ua і спецпроєкт "Фокус. Красива країна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram