ГоловнаЕкономікаБізнес

"Фокус" знову поміняє власника, видання очолить ексголовний редактор українського Forbes

Журнал з тижневика стане щомісячником.

"Фокус" знову поміняє власника, видання очолить ексголовний редактор українського Forbes
Владимир Федорин
Фото: facebook.com/reedmag

Журнал "Фокус" знову поміняє власника.

Про це повідомив "theБабелю" бізнесмен Анатолій Євтухов, власник видання. Імені покупця поки що не називають, оскільки угоду ще не закрито.

Перезапускати журнал, за домовленістю з майбутнім власником, буде колишній головний редактор "Forbes-Україна" Володимир Федорін. Він розроблятиме стратегію видання.

У четвер, 1 серпня, Федорін зустрівся з редакцією "Фокуса". На зустріч він прийшов разом з Дмитром Фіоніком, який раніше був редактором цього журналу. Фіонік зосередиться на великих текстах-історіях. Федорін розповів журналістам про свій досвід у "Forbes-Україна" і про важливість невтручання комерційного відділу в роботу ЗМІ. Найближчим часом Федорін планує часто спілкуватися з редакцією, давати поради і розвивати сайт, журнал, а також відеонапрямок.

За словами співрозмовника "НВ Бізнес" у редакції, в серпні тижневик випускатиме ще стара команда. Планується, що вже у вересні журнал перезапустять у форматі щомісячника з новою концепцією "Журнал історій", як сказав Федорін на зустрічі з редакцією.

У серпні 2015 року росіянин Федорін отримав громадянство України. Він є співзасновником і директором Bendukidze Free Market Center. У січні 2019 року запустив YouTube-канал KRYM.

Нагадаємо, Євтухов купив "Фокус" у компанії Vertex United Бориса Кауфмана.

Сам Кауфман купив "Фокус" влітку 2013 року у UMH Group Бориса Ложкіна. Угода відбулася безпосередньо перед тим, як Ложкін продав решту медіабізнесу олігархові Сергію Курченку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram