ГоловнаПолітика

Кулеба про поїздку Козака в Берлін: "Про жодні ігри за нашою спиною не йдеться"

"Україна знала про цей візит Козака заздалегідь і буде знати про те, як він пройшов".

Кулеба про поїздку Козака в Берлін: "Про жодні ігри за нашою спиною не йдеться"
Фото: надано Дмитром Кулебою

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що поїздка заступника голови адміністрації президента Росії Дмитра Козака в Берлін була пов'язана з відсутністю прогресу у виконанні Мінських угод.

Про це він сказав у коментарі РБК-Україна.

"Очевидно, що справа зрушить із місця, якщо буде конструктивна взаємність з боку Росії. Тому і знадобилася берлінська зустріч. До речі, саме за цією логікою мій німецький колега міністр Маас зміг після моєї з ним розмови залучити до переговорів у нормандському форматі голову МЗС Росії Лаврова. Україна знала про цей візит Козака заздалегідь і буде знати про те, як він пройшов. У нас з партнерами діє правило - ми нічого не вирішуємо за спиною один одного. Тому про жодні ігри за нашою спиною не йдеться", - запевнив Кулеба.

Він додав, що Україна вдячна німецькій стороні за зусилля в залученні Росії до діалогу і пошуку конструктиву.

Нагадаємо, на початку 2020 року заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак став куратором "українського питання" замість Владислава Суркова.

Увечері 13 травня стало відомо, що Козак приїхав до столиці Німеччини, щоб обговорити ситуацію на Донбасі з помічниками канцлерки Ангели Меркель. За його словами, переговори були конструктивними і було досягнуто угоди про взаємні подальші дії щодо мирного врегулювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram