ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий, двоє поранені

Бойовики дев'ять разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

За добу на Донбасі загинув один військовий, двоє поранені
Фото: Макс Левин

За минулу добу російські окупаційні війська дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті загинув один український військовослужбовець, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомив пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Гнутового, Талаківки і Широкиного противник обстрілював українські позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По околицях Старогнатівки російські найманці двічі використали гранатомети різних систем.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог поблизу Кримського двічі відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм, загалом випустивши 20 мін, а також автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. По околицях Оріхового противник застосував міномет калібру 120 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Поблизу Катеринівки бойовики застосовували міномети калібру 82 мм, автоматичні станкові гранатомети і стрілецьку зброю.

З початку поточної доби збройні формування РФ п'ять разів відкривали вогонь.

Нагадаємо, в середу, 13 травня, окупанти з мінометів, гранатометів і кулеметів обстріляли позиції ООС у Луганській області. В результаті було поранено одного військовослужбовця ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram