ГоловнаСуспільствоЖиття

У Запорізькій області спецпризначенці затримали кримінального авторитета

Суд заарештував його на 60 діб без права застави.

У Запорізькій області спецпризначенці затримали кримінального авторитета
Фото: Нацполиция

У Запорізькій області співробітники управління карного розшуку та слідчого управління Національної поліції затримали "кримінального авторитета".

Про це повідомила пресслужба Нацполіції у фейсбуці.

"13 травня оперативники карного розшуку спільно зі слідчими слідчого управління під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області, за підтримки бійців КОРДу та батальйону поліції особливого призначення провели спецоперацію. В результаті правоохоронці затримали чоловіка 1981 року народження, лідера злочинної групи етнічної спрямованості, яка займалася вимаганням грошей у підприємців Василівського району. Для здійснення своїх намірів члени організованої групи погрожували жертвам фізичною розправою і знищенням їхнього майна", - йдеться в повідомленні.

Зараз організатору угруповання повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу. Санкція за статтею передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до семи років.

Крім цього, слідчі звернулися до Орджонікідзевського районного суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу - тримання під вартою. Суд задовольнив клопотання і заарештував затриманого на 60 діб без права внесення застави.

Нагадаємо, за рік в Україні затримали 21 злодія в законі.

У травні 2016 року Верховна Рада відмовилася ввести в Кримінальний кодекс поняття "злодій в законі". Відхилений законопроєкт передбачав кримінальну відповідальність за створення злочинного угруповання з метою вчинення будь-яких злочинів під керівництвом "злодіїв у законі". Це правопорушення повинно було каратися позбавленням волі на термін від 10 до 15 років або навіть довічним ув'язнення з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram