ГоловнаСуспільствоЖиття

У заходах 9 травня взяли участь менше ніж 9 тисяч осіб

Щодо подій дня відкрито чотири кримінальні справи та складено 20 адмінпротоколів.

У заходах 9 травня взяли участь менше ніж 9 тисяч осіб
Фото: Макс Требухов

Національна поліція підрахувала, що 9 травня на території України відбулося 495 пам'ятних заходів за участю менше ніж 9 тисяч осіб.

Про це йдеться на сайті відомства.

Рік тому в Україні у цей день пройшло понад 1400 масових заходів, в яких взяли участь близько 700 тис. осіб.

"Поліцейські у цілому забезпечили охорону громадського порядку та дотримання карантинних вимог на заходах. Робота кожного правоохоронця була спрямована на роз'яснення норм законодавства та необхідність дотримання певних обмежень. Втім, без порушень не обійшлося. Тому взагалом, за результатами відпрацювань повідомлень, поліцейські відкрили чотири кримінальні провадження і склали 20 адміністративних протоколів", - повідомив глава Нацполіціі Ігор Клименко.

Більшість адмінпротоколів стосувалися використання забороненої в Україні георгіївської стрічки або порушень правил карантину.

Дві кримінальні справи за ст. 436-1 (використання комуністичної символіки) Кримінального кодексу України розслідуються у Сумській і Луганській областях.

Ще два кримінальні провадження відкриті за ст. 296 (хуліганство): у Донецькій області були пошкоджені автомобілі учасників автопробігу, а у Києві побили чоловіка через шалик з символікою однієї з політичних партій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram