ГоловнаСуспільствоЖиття

У Херсоні за порушення карантину затримали трьох учасників акції з нагоди 9 травня

На них склали адмінпротоколи.

У Херсоні за порушення карантину затримали трьох учасників заходів до Дня перемоги над нацизмом.

В обласній поліції повідомили, що акції з нагоди 9 травня завершилися без грубих порушень порядку. Протоколи склали за ст.44–3 КУпАП "Порушення правил щодо карантину людей".

УНІАН із посиланням на спікера обласної поліції пише, що адмінпротоколи також склали на тих, хто не реагував на зауваження правоохоронців щодо забороненої символіки.

Фото: https://ks.suspilne.media

Фото: УНІАН

Видання зазначає, що акції з нагоди Дня перемоги над нацизмом пройшли в Парку слави біля вічного вогню та пам'ятника "Воїнам-визволителям" та мали неофіційний характер.

У заходах в основному брали участь депутати Херсонської міськради від партій "Опозиційна платформа – За Життя" та "Наш край", а також прихильники цих політичних сил. Також на акції помітили позафракційного народного депутата Ігоря Колихаєва – мажоритарника, обраного у Херсонській області у виборчому окрузі № 184.

В акції брали участь приблизно 100 осіб. Співробітників поліції, які охороняли порядок, також було орієнтовно 100. Поліцейські роздавали всім бажаючим захисні маски.

Під час ходи більшість учасників акції зняли захисні маски і вже без них підійшли до пам'ятника.

Мітингу або будь-яких інших зборів учасники акції не проводили. Акція тривала до 1,5 години.

Нагадаємо, в Одесі на акціях до 9 травня відбулося масове порушення карантину. Проросійські громадяни поводилися агресивно і провокували словесні перепалки.

Через автопробіг із червоними прапорами в Запоріжжі сталися сутички. Акцію влаштувала проросійська організація "Полк Перемоги".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram