ГоловнаСуспільствоВійна

Четверо військових отримали поранення в результаті обстрілу на Донбасі в п'ятницю

Проросійські бойовики застосовували важку артилерію.

Четверо військових отримали поранення в результаті обстрілу на Донбасі в п'ятницю
Фото: пресс-служба СНБО

У п'ятницю, 8 травня, збройні формування Росії сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, в результаті ворожих обстрілів четверо військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

Біля Широкиного противник вів вогонь по наших позиціях з мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів і застосовував БПЛА, щоб скинути постріли ВОГ-17.

Поблизу Кам'янки російські окупанти відкривали вогонь із 82 мм мінометів, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Поруч із Мар'їнкою противник використовував для обстрілу ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю, а біля Авдіївки задіяв великокаліберні кулемети.

З настанням темряви збройні формування Росії з автоматичних станкових гранатометів здійснили обстріл позицій українських захисників недалеко від населеного пункту Піски.

Біля Оріхового і Кримського ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів, а також станкових протитанкових гранатометів. Загалом окупанти на цьому напрямку випустили 27 мін 120-го калібру.

Зазначено, що українські військові вжили вичерпних заходів для припинення вогню з боку збройних формувань РФ, після чого загарбники відмовилися від подальшої активності. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об'єднаними силами.

За даними розвідки, 8 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта і ще двох поранили.

Нагадаємо, 7 травня в зоні бойових дій на Донбасі російські збройні формування 21 раз відкривали вогонь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram