ГоловнаСуспільствоВійна

В ООН назвали число жертв серед мирних жителів у зоні ООС з початку року

В ООН назвали число жертв серед мирних жителів у зоні ООС з початку року
Фото: EPA/UPG

За даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, з початку 2020 року на Донбасі загинули 9 цивільних жителів, 56 були поранені.

Ці показники перевищують більш ніж на третину кількість жертв за аналогічний період 2019 року, інформує пресцентр місії.

Тільки за перші 6 днів травня на Донбасі було зафіксовано 11 випадків смерті або поранення цивільних осіб: 1 загиблий і 6 поранених в результаті артилерійських обстрілів і обстрілів з легкої зброї і стрілецької зброї; 1 поранений в результаті мінного інциденту; 1 загиблий і 2 поранених в результаті поводження з вибухонебезпечним залишком війни.

"До цього числа входять інциденти в Золотому (Луганська область); 2 травня і Олександрівці (Донецька область) 4 травня, коли в результаті артилерійських обстрілів і обстрілів з легкої зброї були поранені чотири дівчинки (одна 2010 р.н. і троє - 2013 р.н.)", - йдеться в повідомленні.

7 травня місія отримала повідомлення про вісім нових випадків поранень цивільних осіб в результаті артилерійських обстрілів і обстрілів з легкої зброї в окупованих Голубовському і Саханці. Серед постраждалих двоє дітей. Однак поки що ці випадки не підтверджені.

У місії ООН відзначили, якщо нові випадки підтвердяться, то загальна кількість жертв серед цивільних осіб за період з 1 січня по 7 травня 2020 досягне 65.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram