ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні за добу з-за кордону повернулися майже 700 громадян

Аеропорт "Бориспіль" прийняв п'ять спецрейсів.

В Україні за добу з-за кордону повернулися майже 700 громадян
Фото: https://dpsu.gov.ua

В Україну 8 травня повернулися майже 700 громадян, які застрягли за кордоном через пандемію коронавірусу. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

У п'ятницю в міжнародний аеропорт "Бориспіль" прибули спеціальні евакуаційні рейси з Гамбурга (Німеччина), Франкфурта (Німеччина), Амстердама (Нідерланди), Шарджа (Єгипет) і Лондона (Великобританія).

"Охоронці кордону провели обов'язковий температурний скринінг кожного пасажира. Осіб із підвищеною температурою тіла не виявлено. Також жоден із пасажирів не скаржився на самопочуття", – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що за минулу добу прикордонники оформили на в'їзд і виїзд понад 13 тисяч громадян.

Раніше повідомлялося, що 7 травня в Україну з-за кордону повернулися майже 800 громадян. Українців евакуювали рейсами з Копенгагена, Аліканте, Мілана і двома авіарейсами з Мадрида.

Нагадаємо, що всіх евакуйованих українців ділять на дві групи. Перша – ті, у кого є смартфони, щоби встановити додатки "Дія" для контролю за обсервацією. Вони вводять адресу, за якою зобов'язалися самоізолюватись, і зобов'язані перебувати там два тижні.

Друга – люди без смартфонів. Вони будуть проходити обсервацію "в класичному форматі", тобто в підготовлених державою локаціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram