ГоловнаПолітика

Продовження заборони російських соцмереж позбавляє Росію одного з ключових інструментів у гібридній війні, - Порошенко

Відвідуваність «ВКонтакте» впала з 54% до 10%.

Продовження заборони російських соцмереж позбавляє Росію одного з ключових інструментів у гібридній війні, - Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

Продовження заборони російських соцмереж є правильним рішенням. За три роки вона довела свою ефективність. Про це заявив лідер партії «Європейська Солідарність» на своїй сторінці в мережі Facebook.

“Указ Президента продовжити заборону російських соцмереж в Україні, уперше впроваджену моєю командою три роки тому, вважаю правильним. Але дивно, чому тягнули до останнього дня? Що вичікував Офіс Президента та чому зволікав – питання відкриті. Верховна Рада в такій ситуації мусила сказати своє слово. Я вдячний народним депутатам своєї та інших фракцій, які скликали позачергове засідання й голосуванням висловили принципову політичну позицію", - зазначив Порошенко.

За його словами, заборона соцмереж країни-агресора за три роки довела свою ефективність. 

“Згідно з даними інтернет-асоціації України, частка українських інтернет-користувачів, які щодня відвідують «ВКонтакте», упала з 54% до 10%. За той же період щоденна частка українських відвідувачів «Одноклассники» знизилася з 35% до 10%. Це значно позбавляє Росію одного з ключових інструментів у гібридній війні проти України, зменшує можливість інфільтрації ідей «русского мира» та промивання мізків російською пропагандою. А також зменшує можливість збору персональних даних та завдає удару по роботі російських спецслужб”, - резюмував Петро Порошенко.

Водночас він зауважив, що проти продовження заборони соцмереж проголосувала фракція ОПЗЖ. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram