ГоловнаПолітика

Зеленський не прийняв відставку Гончарука

"Вирішив дати шанс".

Зеленський не прийняв відставку Гончарука
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський не прийняв відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Про це йдеться у відео, що оприлюднене Офісом президента.

"Я сьогодні отримав від вас заяву про звільнення у зв'язку з останніми конфліктними ситуаціями і скандалами. Ви знаєте, яке у мене особисто до вас ставлення і до вашого молодого уряду. Мені здається, правильним буде, я вирішив дати вам шанс і шанс вашому уряду, якщо ви вирішите деякі речі, які сьогодні важливі і хвилюють наше суспільство", - заявив Зеленський.

Серед цих речей - зарплати Кабміну. Гончарук повинен запропонувати нову концепцію зарплат всіх міністерств і їхніх заступників "з розумінням, де ми живемо". Ці зарплати, за словами президента, повинні бути "нормальними, на які можна жити, відповідно до їх статусу".

"Коли ви і ваш уряд підійміть цю економіку, можна піднімати зарплати", - сказав Зеленський, зазначивши, що з міністрами, які не зможуть прийняти свої зарплати, доведеться прощатися.

Друге завдання Гончарука - розібратися з ситуацією в "Нафтогазі" і відсотками топменеджменту, які вони повинні отримати від Росії у вигляді компенсації.

"Вони повинні бути не тільки прагматичними менеджерами, а й залишатися людьми. Знайти вихід з цієї ситуації, запропонувати його", - сказав Зеленський.

Третє завдання - знайти слабкі місця в Кабміні і замінити неефективних керівників міністерств.

Четвертий пункт - розділити деякі міністерства, розробити новий підхід. Це стосується Мінкультури, Мінекономіки і Мінветеранів.

П'яте питання стосується налагодження роботи Кабміну і Гончарука з Радою і їх комітетами.

Зеленський підсумував свою розмову з Гончаруком тим, що перед початком його прем'єрства йому було дано кредит довіри, який він ще не вичерпав.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку після того, як в мережі з'явилися записи, нібито зроблені в його кабінеті.

Він зазначив, що президент є для Гончарука зразком відкритості та порядності і запропонував Зеленському вирішити самому, чи потрібно його звільняти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram