ГоловнаПолітика

За розслідування можливого стеження за Йованович в Україні взявся Держдепартамент США

Нацполіція вже розслідує справу.

За розслідування можливого стеження за Йованович в Україні взявся Держдепартамент США
Екс-посол США в Україні Марі Йованович
Фото: Цензор

Держдепартамент зробить все необхідне для того, щоб з'ясувати, чи виникала загроза експослу США в Україні Марі Йованович.

Про це в п'ятницю заявив держсекретар Майк Помпео, передає Голос Америки.

Інформація про можливе стеження за послом міститься в листуванні між бізнесменом з Флориди Левом Парнасом і його колегою Робертом Ф. Гайдом, "який спілкувався з людьми в Україні, що спостерігали за пані Йованович".

Помпео також заявив в інтерв'ю, що він ніколи не спілкувався і не зустрічався з Левом Парнасом.

"Ми зробимо все, що необхідно, щоб оцінити, чи сталося там щось... я підозрюю, що багато з того, про що повідомлялося, зрештою виявиться неправдою, але наш обов'язок, мій обов'язок як держсекретаря, полягає в тому, щоб ми провели оцінку і розслідування. Щоразу, коли хтось вважає, що існує можливість загрози одному з наших співробітників, ми, звичайно, це робимо", - заявив Помпео.

Під час надання свідчень у Конгресі Йованович сказала про пізній телефонний дзвінок з Вашингтона, який вона отримала, перебуваючи в Києві. За словами експосла, їй сказали, що вона негайно повинна повернутися в США через побоювання щодо її безпеки.

"Ми робимо все можливе, щоб нікому не було завдано шкоди, чи йдеться про те, що відбувалося в нашому посольстві в Багдаді минулого тижня, чи про роботу, яка велася в Києві всю весну минулого року, коли там перебувала посол Йованович, і в нашому посольстві в Києві навіть сьогодні", - заявив Помпео.

Раніше Національна поліція розпочала кримінальне провадження про можливе стеження за послом США Марі Йованович на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram