ГоловнаПолітика

МЗС має оприлюднити документи про візит Зеленського в Оман - Герасимов

Пристайко обіцяв дати відповідь відповідно до законодавства.

МЗС має оприлюднити документи про візит Зеленського в Оман - Герасимов
Фото: LB.ua

Міністерство закордонних справ має надати парламенту і суспільству документи щодо офіційного візиту президента Володимира Зеленського в Оман. До цього на годині запитань до Кабміну главу МЗС Вадима Пристайка закликав співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов

Герасимов зазначив, що будь-який візит глави будь-якої держави повинен відбуватися на запрошення глави цієї держави, обов'язково готується МЗС і мати офіційну програму. Про це повідомили в пресслужбі "ЄС"

"Скажіть, будь ласка, чи було запрошення від султана Оману і покажіть його. А також покажіть офіційну програму візиту і назвіть тих службових осіб, які в міністерстві закордонних справ, згідно з законодавством, займалися підготовкою цього візиту", - зазначив він.

У рамках години запитань Пристайко не назвав мету візиту Зеленського в Оман, зіславшись, що не взяв з собою документи. Глава МЗС повідомив, що на запит депутатів з фракції "ЄС" відповідь буде дана згідно з вимогами законодавства.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський полетів на Різдво в Оман під приводом робочої поїздки. Після того, як в ЗМІ з'явилася інформація, що Зеленський разом з сім'єю без розголосу поїхав відпочивати на узбережжі Оманської затоки, Офіс президента написав, що глава держави відбув до Оману з робочою поїздкою і у нього заплановані зустрічі на вищому рівні.

Пізніше Офіс президента повідомив, що Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Оману Юсуфом бін Аляві бін Абдуллою. Також Зеленський зустрічався з виконавчим президентом Державного генерального резервного фонду Султанату Оману Абдулсаламом аль-Муршіді. Через аварію українського літака МАУ в Ірані, президент був змушений перервати поїздку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram