ГоловнаПолітика

Поліція порушила справу про можливе стеження за послом США в Україні

Силовики не відкидають, що це "фейк і бравада".

Поліція порушила справу про можливе стеження за послом США в Україні
Мари Йованович
Фото: РБК

Національна поліція відкрила кримінальне провадження про можливе стеження за послом США Марі Йованович на території України.

Про це йдеться на сайті МВС у зв'язку з публікацією відповідних матеріалів Комітетом з розвідки Палати представників США.

"Україна не може залишити без уваги такі незаконні дії на своїй території. Після аналізу цих матеріалів, Національна поліція України за фактом їх публікації почала кримінальні провадження за ч. 2 ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції) і ч. 1 ст. 182 (незаконне збирання, зберігання, використання конфіденційної інформації про особу, порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України", - повідомили в міністерстві.

Інформація про можливе стеження за послом міститься в листуванні між бізнесменом із Флориди Львом Парнасом і його колегою Робертом Ф. Хайдом, "який спілкувався з людьми в Україні, що стежили за пані Йованович".

"Наша мета - оперативно-слідчим шляхом перевірити, чи дійсно був факт порушення українського та міжнародного законодавства. Тоді має бути відповідне реагування. Або ж це була просто бравада і фейк у неформальній бесіді двох громадян США. МВС звернулося до ФБР з проханням надати всі матеріали й інформацію про осіб, які можуть бути причетні до цього можливого кримінального злочину", - заявили в МВС.

Українська поліція готова залучити до розслідування американських колег.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram