ГоловнаПолітика

НАБУ: Холоднюк і Денісова призначали і звільняли членів ВККСУ на вимогу судді Вовка

Детективи розкрили корупцію в органах суддівського самоврядування.

НАБУ: Холоднюк і Денісова призначали і звільняли членів ВККСУ на вимогу судді Вовка
Фото: vkksu.gov.ua

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що голова Державної судової адміністрації Зіновій Холоднюк і омбудсмен Людмила Денісова призначали і звільняли членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів на вимогу голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.

Про це він розповів на брифінгу, коментуючи обшуки в ОАСК.

За словами Ситника, в результаті втручання Вовка замість Тетяни Весельської у ВККСУ потрапив скандальний суддя Микола Сірош, замість Станіслава Щотки - Сергій Остапець, а Андрія Козлова звільнили, поки що ніким не замінивши.

"Є уповноважена з прав людини [Людмила Денісова], яка делегує члена до складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Щодо уповноваженої складаються три протоколи Національним агентством із запобігання корупції, пишуться позови до Адміністративного суду Києва. Протягом розслідування із зафіксованих розмов ми бачимо, що в обмін на скасування цих протоколів на уповноважену здійснюється тиск - послуга за послугу. Скасовуються протоколи, і підконтрольна Вовку особа делегується у ВККС", - заявив Ситник.

"Те саме стосується Державної судової адміністрації. Там повноваження керівника [Зиновія Холоднюка] закінчилися, пройшов конкурс, є переможець [Сергій Гармаш]. Але використовується ОАСК, зупиняється проведення конкурсу, забороняється його проведення в подальшому. Це дає керівникові можливість залишатися на посаді. В обмін на цю посаду голова делегує до складу ВККС людину, яка підконтрольна Вовку", - розповів Ситник на брифінгу.

Нагадаємо, що голові і кільком суддям ОАСК підготували підозру за звинуваченням у втручанні в діяльність державних органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram