ГоловнаПолітика

Посол ЄС в Україні вважає, що САП не працює належним чином через Холодницького

Мінгареллі переконаний, що керівник САП має підтримувати добру співпрацю з НАБУ.

Посол ЄС в Україні вважає, що САП не працює належним чином через Холодницького
Хьюг Мингарелли
Фото: EPA/UPG

Посол Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі вважає, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура не працює належним чином через її керівника Назара Холодницького.

Про це Мінгареллі заявив у інтерв'ю "Європейській правді".

"Що ж стосується САП - тут ясно, що проблеми пов'язані особисто з паном Холодницьким. Не моя справа вирішувати, чи треба його міняти чи ні, але очевидно, що керівник САП повинен бути здатним підтримувати добру співпрацю з Національним антикорупційним бюро, чого зараз немає", - сказав Мінгареллі.

Він висловив сподівання, що складнощі, з якими Антикорупційна прокуратура стикається вже понад рік, так чи інакше зникнуть і почнеться нормальна співпраця між САП і НАБУ.

"Більшість людей, які на цьому знаються, вважають, що НАБУ працює загалом добре, і я  не маю жодної причини сумніватися в цьому", - зазначив Мінгареллі.

Нагадаємо, у березні 2018 року НАБУ та Генпрокуратура звинуватили Холодницького в дисциплінарних правопорушення після того, як були оприлюднені записи, зроблені на "жучок" у його робочому кабінеті. Директор НАБУ Артем Ситник казав, що Холодницький тиснув на підлеглих, суд і свідків у низці резонансних справ. Антикорупційний прокурор усі звинувачення заперечує. Він каже, що на записах нічого крамольного немає.

26 липня минулого року кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів оголосила догану, але не звільнила голову САП з посади.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram