ГоловнаПолітика

Холодницький: Зеленський не ставив САП часових рамок для антикорупційних розслідувань

"ЗМІ трохи перекрутили".

Холодницький: Зеленський не ставив САП часових рамок для антикорупційних розслідувань
Фото: Макс Требухов

Президент України Володимир Зеленський не ставив керівництву антикорупційних органів часових рамок для демонстрації ефективності роботи й обіцяв не захищати корупціонерів нинішньої влади. Таку заяву зробив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"ЗМІ трохи перекрутили - жодних дедлайнів ані президент, ані будь-хто інший не може нам ставити... Тобто до стінки нас президент не ставив, дедлайнів не виставляв, була розмова про те, що всі ми маємо три місяці, щоб показати зміни в державі", - сказав Холодницький.

За словами керівника САП, президент запропонував йому і директору НАБУ Артемові Ситнику бути частиною цих змін.

"Вважаю, що це нормально. Щонайменше його пропозицію в такому вигляді я приймаю і абсолютно підтримую", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання про те, чи були ще якісь побажання від голови держави, Холодницький зазначив: "Відразу скажу, що не було ніяких списків, кого садити. Були запевнення в підтримці незалежності, в тому, що якщо хтось з нової влади стане фігурантом або, тим більше, підозрюваним, то жодного захисту з боку президента не буде".

Нагадаємо, 26 лютого Конституційний Суд скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення, після чого САП закрила всі справи за цією статтею, відкриті щодо політиків і чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram