ГоловнаПолітика

В українському парламенті вперше може з'явитися однопартійна більшість

За попередніми оцінками, за списками "Слуга народу" отримає 121 мандат, що дозволить формувати фракцію в кількості понад 226 депутатів.

В українському парламенті вперше може з'явитися однопартійна більшість
Фото: EPA/UPG

Партія "Слуга народу", ймовірно, зможе сформувати в новому парламенті однопартійну більшість, не вдаючись до залучення до свого складу депутатів-самовисуванців, що буде першим випадком в історії незалежної України.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Так, на 09:00 понеділка представники "Слуги народу" можуть розраховувати на перемогу в 115-120 мажоритарних округах. Згідно з попередніми оцінками, за списками партія отримає 121 мандат, що дозволить формувати фракцію в кількості понад 226 депутатів.

Представники партії лідирують або борються за перемогу в усіх областях, окрім Донецької, де між собою змагаються в основному висуванці "Опозиційного блоку" і "Опозиційної платформи - За життя!".

Зокрема, висуванці "Слуги народу" перемагають у всіх округах Києва, переважній більшості округів Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Запорізької областей.

Нагадаємо, 21 липня в Україні пройшли позачергові парламентські вибори. У Раду, згідно з результатами опрацювання 43,36% протоколів, проходять партії "Слуга народу" (42,31% голосів виборців), "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) - 12,79%, ВО "Батьківщина" - 8,08%, "Євросолідарність" - 8,7%, "Голос" - 6,39%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram