ГоловнаПолітика

Філатов закликав Зеленського по всій Україні провести дострокові місцеві вибори

Дострокові вибори потрібні, щоб "перезавантажити систему".

Філатов закликав Зеленського по всій Україні провести дострокові місцеві вибори
Фото: polittech.org

Мер Дніпра Борис Філатов закликав президента Володимира Зеленського провести по всій Україні дострокові місцеві вибори заради "перезавантаження системи". Про це він повідомив на пресконференції в Дніпрі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Країна потребує повної зміни влади на всіх рівнях. Органи місцевого самоврядування повинні пройти іспит на відповідність, і це можна зробити тільки єдиним способом: оголосити дострокові місцеві вибори з метою перезавантажити систему", - заявив Філатов, звертаючись до президента.

За його словами, дострокові місцеві вибори потрібно оголошувати не зволікаючи, вони повинні показати, хто дійсно має підтримку населення, а хто балотується задля вирішення власних фінансових проблем.

"І місцеві ради передусім повинні позбутися кримінальних кланів, негідників, які вирішують у місцевих радах особисті, власні інтереси. Тому я вважаю, що ця ініціативна повинна бути підтримана з боку лідерів місцевого самоврядування, інших мерів міст, голів об'єднаних територіальних громад. І для того, щоб нам перевантажити систему, яккомога швидше необхідно оголосити дострокові місцеві вибори", - сказав мер Дніпра.

Філатов також звернувся до Зеленського з проханням якомога швидше завершити реформу децентралізації, зокрема внести зміни до Конституції і прийняти Кодекс про місцеве самоврядування.

Нагадаємо, 12 липня Володимир Зеленський і мер Дніпра Борис Філатов уклали парі з приводу термінів відкриття Центрального мосту, який закрили на капремонт у березні 2017 року. Якщо міст не буде готовим до 14 вересня, Філатов піде у відставку, а якщо відкриється, Зеленський приїде на церемонію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram