ГоловнаПолітика

В.о. глави СБУ має намір розслідувати забруднення навколишнього середовища у Маріуполі та Запоріжжі

У Кривому Розі щодо "АрселорМіттал" вже порушили кримінальну справу.

В.о. глави СБУ має намір розслідувати забруднення навколишнього середовища у Маріуполі та Запоріжжі
Фото: EPA/UPG

В.о. глави СБУ Ігор Баканов вважає, що розслідувати забруднення природи потрібно не тільки у Кривому Розі, але також у Запоріжжі, Маріуполі та інших містах. Про це він заявив сьогодні на брифінгу, повідомляє "Цензор.нет".

За словами Баканова, ГПУ розслідує факти можливого забруднення природи у Запоріжжі.

"Під час візиту президента України в Запоріжжя там були аналогічні заявники... Я запитав у керівника СБУ у Запорізькій області, він сказав, що відповідні справи у слідства вже є і вони передані в Генеральну прокуратуру. ГПУ зараз фактично здійснює процесуальний контроль над цими справами", - сказав Баканов.

"Відповідаючи на питання, чи потрібно щось робити у Маріуполі, Запоріжжі та інших містах, я відповідаю однозначно - так. Жодна інвестиція не може виправдати вбивства екології", - додав він.

Баканов зазначив, що йому не відомо про аналогічні справи у Маріуполі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розкритикував "ArcelorMittal Кривий Ріг" за невиконання зобов'язань щодо поліпшення екологічної ситуації у регіоні і закликав надати адресну фінансову підтримку тим людям, які постраждали через шкідливі викиди в атмосферу. 20 липня СБУ провела на підприємстві обшуки.

Сьогодні, 22 липня, СБУ заявила, що на підприємстві "ArcelorMittal Кривий Ріг" виявили джерело підвищеної радіації. Слідчі дії відбуваються в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 441 КК (Екоцид).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram