ГоловнаПолітика

Ляшко після голосування показав на камери свій бюлетень

Його дії оцінять правоохоронці.

Правоохоронці дадуть оцінку діям кандидата в президенти Олега Ляшка, який сьогодні під час голосування продемонстрував журналістам свій заповнений бюлетень.

Про це повідомив на брифінгу радник глави МВС Іван Варченко, повідомляє "112 Україна".

Фото: скріншот відео

"Один з кандидатів на пост президента сьогодні зробив те, що також може кваліфікуватися як дія, що має ознаки кримінального злочину, а саме - теж розкрив таємницю голосування. Закон прямо забороняє демонстрацію виборчого бюлетеня в приміщенні для голосування, не в кабінці, де ви здійснюєте, а вже в приміщенні. Тобто розгортати бюлетень, показувати людям і розповідати: "Ось, як я проголосував" - цього робити не можна", - сказав він.

"Шановні виборці, ще раз нагадую - ви нікому не повинні звітувати про результат свого волевиявлення, більш того, не тільки не повинні, а забороняється звітувати і показувати, демонструвати публічно чи пташку, чи хрестик або інші, може, хороші або погані слова, які ви написали у виборчому бюлетені. Зверніть його або не зверніть, а до себе розгорніть змістовною частиною, киньте в урну для голосування і не порушуйте таким чином закон. Порушення цієї норми закону так само може спричинити за собою відповідальність до трьох років позбавлення волі", - додав він.

У Комітеті виборців України заявили, що за такі дії Ляшку може загрожувати штраф. Про це повідомила прес-служба КВУ в Фейсбуці.

"Згідно з ст.159 Кримінального Кодексу (порушення таємниці голосування), умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів або референдуму ... карається штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років" , - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше МВС попередило виборців про кримінальну відповідальність за фотографування у виборчій кабінці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram