ГоловнаПолітика

В Одесу ввійшли два кораблі НАТО, вони відкриті для відвідування

Фрегати "Санта Марія" і "Торонто" пробудуть у порту до пізнього вечора середи.  

Фото: dumskaya.net

Відразу два кораблі НАТО зайшли сьогодні вранці в одеський морський порт. Іспанський фрегат F81 Santa Maria і канадський FHH333 Toronto були пришвартовані до 18 і 19 причалів морвокзалу. Про це повідомляє місцеве видання "Думська".

«Санта Марія» і «Торонто» пробудуть в Одесі до пізнього вечора 3 квітня. Сьогодні вони будуть відкриті для відвідування - канадський з 13-ї до 17-ї, а іспанський з 16-ї до 19-ї годин.

Після відвідин Одеси кораблі візьмуть участь у навчаннях типу PASSEX спільно з кораблями Військово-морських сил України.

Фото: dumskaya.net

«Санта-Марія» є першим із шести іспанських фрегатів однойменного типу. Він побудований компанією Bazan на основі американських фрегатів типу Oliver Hazard Perry. Був прийнятий до складу іспанських ВМС у жовтні 1986 року. На борту різне артилерійське, торпедне та зенітне озброєння, а також протикорабельні ракети Harpoon. Авіаційне озброєння - вертоліт SH-60 Seahawk.

Фото: dumskaya.net

Фрегат «Торонто» став четвертим канадським фрегатом типу «Галіфакс» і був прийнятий до складу ВМС Канади в липні 1993 року. На борту артилерійське, торпедне та ракетне озброєння. Авіація - вертоліт Sikorsky SH-148.

Нагадаємо, вранці 23 березня в одеському порту ошвартувався французький тральник M653 Capricorne. Це вже другий візит корабля НАТО нечорноморської країни в Одесу цього року. Першим 25 лютого заходив американський ракетний есмінець DDG75 Donald Cook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram