ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна готує випуск єврооблігацій (оновлено)

Обсяг розміщення може скласти 1 млрд євро.

Україна готує випуск єврооблігацій (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Міністерство фінансів України розпочало процес залучення першої зовнішньої позики у 2020 році. Про це повідомило джерело на ринку агентству "Інтерфакс-Україна". 

За його даними, перше запозичення, ймовірно, буде здійснено в євро. Співрозмовник агентства також додав, що найближчим часом очікується відкриття книги заявок.

Міністерство фінансів на своєму сайті підтвердило цю інформацію, анонсувавши випуск 10-річних єврооблігацій. BNP Paribas, J.P. Morgan і Raiffeisen Bank International виступили лід-менеджерами для організації глобального конференц-дзвінка з інвесторами 22 січня.

Обсягу випуску в міністерстві не повідомили, але представник одного з іноземних банків зазначив агентству "Українські новини", що паперів випустять на суму 1 млрд євро.

У середині червня 2019 року Україна розмістила на зовнішньому ринку запозичень випуск 7-річних єврооблігацій на 1 млрд євро під 6,75% річних. Це був перший за останні 15 років суверенний випуск українських єврооблігацій в євро. Попит на нього перевищив пропозицію в шість разів.

Нагадаємо, на початку грудня 2019 року Міністерство фінансів знизило середньозважену ставку дохідності за облігаціями внутрішньої державної позики, номінованими в доларах, до 3,88%.

На аукціоні у вівторок, 3 грудня, Міністерство фінансів запропонувало інвесторам номіновані в гривні державні облігації з терміном обігу 3 місяці, 3 роки, а також цінні папери, номіновані в іноземній валюті з терміном обігу 1,2 і 2 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram