ГоловнаСвіт

Трамп про мемуари Болтона: "історії розлюченого нудного дурня"

"Він говорив про мене тільки хороше, поки я його не звільнив".

Трамп про мемуари Болтона: "історії розлюченого нудного дурня"
Дональд Трамп и Джон Болтон
Фото: Ирина Сомер

Президент США Дональд Трамп розкритикував книгу свого ексрадника з нацбезпеки Джона Болтона та заявив, що вона складається з "брехні і фальшивих історій".

Про це Трамп написав у своєму Twitter.

"Надзвичайно втомлива" (New York Times) книга безумця Джона Болтона складається з брехні і фальшивих історій. Він говорив про мене тільки хороше, поки я його не звільнив. Розлючений нудний дурень, який тільки й хотів, що воювати. Був некомпетентний, підданий остракізму й без жалю викинутий. Остолоп!"– написав Трамп.

Раніше газета The New York Times писала, що Болтон у мемуарах підтвердив, що Трамп пов'язував військову допомогу Україні з компроматом на свого суперника Джо Байдена.

Нагадаємо, напередодні Білий Дім подав позов проти Болтона, щоби не допустити публікації його мемуарів. Інформація про те, що Болтон планує публікацію з'явилася в ЗМІ в листопаді. У січні він заявив про наміри президента США шантажувати Україну військовою допомогою.

71-річний Болтон був радником Трампа з нацбезпеки з квітня 2018 року. Восени 2019 року він подав у відставку за ініціативою президента. Трамп заявив, що причиною звільнення стали розбіжності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram