ГоловнаСвіт

Lufthansa має намір відновити рейси з Києва до Франкфурта з червня

Графік на перші два тижні передбачає польоти з частотою тричі на тиждень.

Lufthansa має намір відновити рейси з Києва до Франкфурта з червня
Фото: lufthansa.com

Німецька авіакомпанія Lufthansa, що входить у групу авіакомпаній Lufthansa Group, має намір відновити виконання рейсу "Київ - Франкфурт" з 1 червня.

Про це повідомляє Аvianews.com

Зазначають, що графік на перші два тижні передбачає польоти тричі на тиждень - по понеділках, середах і п'ятницях. Вильоти з Києва рейсом LH1491 о 10:20, вильоти з Франкфурта рейсом LH1490 о 06:05.

Стандартний розклад авіакомпанії до початку карантину передбачав польоти між Києвом і Франкфуртом 20 разів на тиждень.

"Заява німецького авіаперевізника про відновлення польотів в Україну пролунала на тлі невизначеності з відкриттям кордонів країни для міжнародного авіасполучення. У той самий час кордони Шенгену, як і раніше, залишаються закритими на в'їзд. Ні Брюссель, ні Берлін поки що не повідомили, коли громадянам України знову дозволять в'їжджати в Шенгенський простір через німецькі аеропорти", - наголошено в повідомленні.

До карантину Lufthansa виконувала рейси з Києва до Франкфурта і Мюнхена і зі Львова до Мюнхена, Austrian Airlines - з Відня в Дніпро, Львів, Київ і Одесу, Swiss - зі Львова та Києва до Цюриха. Група здійснює польоти в Україну з 1991 року.

Lufthansa стала четвертим європейським авіаперевізником, який анонсував повернення в Україну. Раніше про намір наприкінці травня відновити польоти до Києва і Одеси з Праги заявила Czech Airlines. Латвійська airBaltic має намір запустити польоти з Риги до Києва в червні. Wizz Air анонсував відкриття бази у Львові в липні і запуск нових рейсів до Європи з цього аеропорту.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій опублікував графік зняття обмежень на транспорті. З нього випливає, що міжнародне авіасполучення в країні повернеться на останньому - третьому - етапі виходу з карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram