ГоловнаСвіт

Словенія стала першою країною Європи, яка оголосила про завершення епідемії коронавірусу

Протягом останніх двох тижнів щодня фіксували менш як сім нових випадків.

Словенія стала першою країною Європи, яка оголосила про завершення епідемії коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Словенія стала першою європейською країною, яка заявила про завершення епідемії коронавірусу. Про це пише Reuters.

Уряд підтверджував менш як сім нових випадків захворювання COVID-19 щодня протягом останніх двох тижнів.

У країні послабили деякі карантинні заходи, зокрема щодо перетину кордону. Громадяни країн ЄС більше не зобов'язані проходити тижневу обсервацію після прибуття до Словенії.

На сьогодні у Словенії було підтверджено 1464 випадки захворювання, 103 летальні випадки і 267 видужання. Епідемія була оголошена 12 травня.

"Словенія приборкала епідемію протягом двох місяців. Сьогодні в Словенії найкраща епідеміологічна картина в Європі", – заявив прем'єр-міністр Янез Янша.

Закінчення епідемії означає, що наприкінці травня припинять надавати фінансову допомогу громадянам і фірмам, які постраждали від епідемії.

Для громадян країн, що не входять у Європейський Союз, залишається обов'язок проходити 14-денну обсервацію. Також у Словенії залишаються деякі санітарні обмеження.

Нагадаємо, що 14 квітня в Гренландії вилікували всіх 11 осіб, у яких був діагностований коронавірус.Отже, острів, який фактично належить Данії, став першим місцем, де всі пацієнти з COVID-19 вилікувалися й не залишилося активних хворих. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram