ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що США розробляють найшвидшу в світі "суперпупер ракету"

За його словами, вона буде втричі перевищувати швидкість ракет Росії і Китаю.

Трамп заявив, що США розробляють найшвидшу в світі "суперпупер ракету"
Фото: EPA/UPG

Президент Дональд Трамп заявив, що США розробляють гіперзвукову ракету, яка стане найшвидшою в світі. Про це він заявив в Вашингтоні в п'ятницю, 15 травня.

Американський лідер охарактеризував нову розробку як "суперпупер ракету" ("super dupermissile").

"У нас же - в 17 разів швидше, і цей проєкт тільки що отримав зелене світло ... Це найшвидша ракета в світі, майже втричі швидша російської і китайської", - сказав Трамп.

Приводом для заяви президента про нову ракету стала урочиста церемонія презентації Космічних сил США. Трамп назвав появу першого за останні 72 роки військового прапора "дуже важливим для нього моментом".

Прапор Космічних сил США
Фото: EPA/UPG
Прапор Космічних сил США

"Космос є нашим майбутнім - і в питаннях оборони, і в багатьох інших аспектах. Наскільки я розумію, ми [США] є лідером в цьому питанні", - заявив Трамп журналістам.

Раніше Пентагон попросив 2,6 млрд доларів з бюджету на розробку гіперзвукової зброї.

Нагадаємо, в грудні 2019 року Конгрес США схвалив створення космічних сил. Вони стануть шостим родом збройних сил поряд з сухопутними, військово-повітряними і військово-морськими військами, а також береговою охороною і морською піхотою.

Їх загальна чисельність, за даними Пентагону, складе на початковому етапі 16 тисяч військовослужбовців і цивільних співробітників, командувачем стане генерал Джей Реймонд. У законопроєкті зазначено, що одне із завдань нових американських космічних військ - захист від агресії і проведення операцій в космосі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram